هفتمین شماره دوماهنامه «تقریرات» با دو پرونده ویژه «خشونت دینی و امکان تقریب و مدارا» و «بازخوانی انتقادی نگاه دکتر شریعتی به شیعه و روحانیت» چاپ و در پیشخوان مطبوعات قرار گرفت.
از «بازخوانی انتقادی نگاه شریعتی به روحانیت» تا «امکان تقریب و مدارا در دنیای کنونی»
هفتمین شماره دوماهنامه «تقریرات» با دو پرونده ویژه «خشونت دینی و امکان تقریب و مدارا» و «بازخوانی انتقادی نگاه دکتر شریعتی به شیعه و روحانیت» چاپ و در پیشخوان مطبوعات قرار گرفت.
به گزارش شبکه اجتهاد، در سرمقاله و یادداشتی که سردبیر مجله نوشته است، به نسبت میان شریعتی و نسل امروز روحانیت و طلاب حوزههای علمیه پرداخته شده و از «روحانیت منهای شریعتی» سخن به میان آمده است. همچنین در گفتوگوهایی با دکتر سارا شریعتی، دکتر آقاجری و استاد طارمیراد به بازخوانی نگاه شریعتی به شیعه و روحانیت پرداخته شده و از جمله دکتر آقاجری و استاد طارمی به نقد آرای شریعتی درباره صفویه و روحانیت شیعه پرداختهاند. دکتر سارا شریعتی نیز ضمن ارائه نگاهی جامع به آرای پدر به این نتیجه رسیده که دکتر شریعتی بر خلاف آنچه که مشهور شده است، باوری به حذف روحانیت نداشت. گفتوگو با مرحوم دکتر ابراهیم یزدی درباره روابط امام خمینی و نواندیشان دینی با محوریت دکتر شریعتی، از دیگر مطالب این پرونده است.
بخش «تقریرات گعده» که از جذابترین بخشهای ثابت مجله تقریرات به شمار میرود این بار به انعکاس آرای آیتالله شبیری زنجانی درباره طب اسلامی، فتوای جدید نماز و روزه مسافر و برخی موضوعات متنوع دینی دیگر پرداخته و از قول این مرجع تقلید برجسته شیعه آورده که اغلب روایات طبی سند معتبری ندارند.
پرونده مفصل این شماره تقریرات درباره «امکان تقریب و مدارا در دنیای کنونی» است که خشونتهای دینی افزایش قابل توجهی دارند. آسیبشناسی وضعیت کنونی تقریب مذاهب اسلامی، ارائه راهکارهایی عملی برای کاهش خشونتهای دینی، گزارشی از وضعیت اهل سنت مشهد و انگیزهشناسی داعش در کشتار شیعیان از دغدغهها و موضوعات اصلی این شماره است. همچنین به بهانه هجدهمین سالگرد مناظره آقایان مصباح یزدی و حجتی کرمانی به نقد و بررسی این مناظره پرداخته شده است. علاوه بر این پرونده، مقدمه سردبیر تقریرات بر کتاب «ایمان و رجعت» نیز در این شماره آمده که به بررسی زمینههای رشد سلفیگری در ایران اختصاص دارد.
همچنین به مناسبت سالگرد آیتالله دکتر بهشتی، در گفتوگویی صریح و مفصل با دکتر سید علیرضا بهشتی به بررسی کارنامه فکری و سیاسی یکی از اثرگذارترین چهرههای تاریخ جمهوری اسلامی پرداخته شده و پروندهای نیز به معرفی کتاب «کتابشناسی انتقادی جامعهشناسی تشیع» اختصاص دارد.
بنابر گزارش مباحثات، دیگر یادداشت سردبیر نیز به نقد نگرانیهای نوگرایان دینی نسبت به مناسک نوظهور پرداخته است.
یادآوری میشود، شماره هفتم تقریرات در ۸۴ صفحه و با قیمت چهار هزار تومان در این مراکز مطبوعاتی قابل تهیه است.