labelدیدگاه و گزارش, عبادات و مناسک
commentبدون دیدگاه

اشک بر سیدالشهدا مستقلا موجب رشد نمی‌شود

آیت‌الله سیدان از علمای مطرح حوزه علمیه مشهد بیان داشت: اشک بر مصائب اهل البیت (علیهم السلام) مستقلاً موجب رشد نمی‌شود بلکه نوعی ابراز ارادت و بیان عاطفی است.

آیت‌الله سیدان از علمای مطرح حوزه علمیه مشهد بیان داشت: اشک بر مصائب اهل البیت (علیهم السلام) مستقلاً موجب رشد نمی‌شود بلکه نوعی ابراز ارادت و بیان عاطفی است.

به گزارش شبکه اجتهاد، آیت‌الله سید جعفر سیدان با اشاره به برخی افراط و تفریط‌ها در برگزاری مراسم عزاداری خصوصاً در عزاداری‌های ماه‌های محرم و صفر، ابراز کرد: گاهی دیده می‌شود که برخی از افراد سخنان نادرستی را راجع به واقعه عاشورا بیان می‌کنند که بیان برخی از آن‌ها واقعاً جای تعجب و شگفتی دارد.

ایشان با تأکید بر این که اشک بر مصائب اهل البیت (علیهم السلام) موجب رشد نمی‌شود بلکه نوعی ابراز ارادت و بیان عاطفی است، گفت: رشد انسان در پاک شدن از پلیدی‌ها، گام برداشتن در مسیر عبودیت و بهشتی شدن است در حالی که برخی به اشتباه اشک ریختن برای سیدالشهدا (علیه السلام) را ابزاری مستقل برای از بین بردن گناهان معرفی می‌کنند.

استاد برجسته حوزه علمیه خراسان با اشاره به استفاده از برخی الفاظ نادرست برای بیان ارادت به محضر اهل بیت (علیهم السلام) به ویژه در مورد سیدالشهدا (علیه السلام)، عنوان کرد: ایشان مطیع و پیرو واقعی می‌خواهند و دوست دارند ما در مسیر بندگی خدا گام برداریم.

آیت‌الله سیدان اضافه کرد: بیان چنین الفاظ نادرستی یا ناشی از جهل و کم سوادی است و یا این که فرد علی رغم اطلاع مشکلی دارد که در هر صورت نتیجه این کار به صلاح و مطلوب نیست.

ایشان منظور از استعمال واژه «عبد» در مورد ارتباط ما با ائمه (علیهم السلام) که در برخی از ادعیه آمده را مطیع و پیرو بودن دانست و گفت: برخی می‌گویند اسم فرزندان خود را عبدالحسین و عبدالعلی نگذارید و خود را پیرغلام، نوکر و عبد اهل بیت (علیهم السلام) نخوانید و فقط بندگی خدا را بکنید؛ در حالی که این در نص ادعیه ما آمده و منظور از آن کوچک بودن مقام و مرتبه ما در برابر بزرگی شأن این بزرگواران است و هیچ اشکالی ندارد، هرچند که برخی در این زمینه اشتباهات و افراط‌هایی می‌کنند که در جای خود محفوظ است.

استاد سطوح عالی حوزه علمیه خراسان در پایان خطاب به طلاب و مبلّغان حوزه علمیه ابراز کرد: باید سعی کنید صراط مستقیم را با توجه به بیانات معصومین (علیهم السلام) بشناسید و در مسیر عمل و نشر آن گام بردارید.

در بحث پیرامون این مطلب، شرکت کنید

اطلاعات مرتبط

people_altاشخاص مرتبط: حسین بن علی (امام حسین(ع)), سید جعفر, سیدان
local_offerسایر طبقه‌بندی‌ها: ,

پیشنهاد می‌کنیم این مطالب را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست