labelاقتصاد و بازار, تازه‌های نشر, تازه‌های نشر
commentبدون دیدگاه

تألیفی جدید در حوزه «پول و بانکداری» با رویکرد فقهی

پژوهش حاضر تلاش می‌کند تا با رویکردی آموزشی، مهم‌ترین مسائل قابل طرح در حوزه پول و بانکداری در چهارچوب اسلامی را به زبانی ساده و مختصر به مخاطب دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد ارائه کند.

به گزارش خبرنگار اجتهاد، کتاب «پول و بانکداری با رویکرد اسلامی» به قلم دکتر سید هادی عربی (دانشیار دانشگاه قم) و دکتر حسین میثمی (استادیار پژوهشکده پولی و بانکی) و با ارزیابی حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر سید عباس موسویان در تابستان ۱۳۹۷ توسط نشر پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در ۲۶۴ صفحه و به قیمت ۱۴۵۰۰۰ ریال برای دومین بار چاپ و روانه بازار کتاب شده است.

مزیت اصلی این تحقیق را در مقایسه با سایر آثار مشابه، می‌توان شامل چند مورد دانست. ۱- بر خلاف سایر آثار که معمولاً بر مقوله بانکداری اسلامی تمرکز می‌کنند، در این پژوهش مباحث مهمی در رابطه با جایگاه پول در چهارچوب اسلامی (مانند خلق پول یا احکام پول اعتباری) مطرح شده و سپس به مباحث بانکداری پرداخته می‌شود. ۲- در پایان هر فصل منابعی جهت مطالعه بیشتر به دانشجویان علاقه‌مند معرفی می‌گردد. ۳- این تحقیق مباحث پول و بانکداری را بر اساس نظر مشهور فقهای امامیه و شورای نگهبان و سازگار با قانون عملیات بانکی بدون ربا مطرح می‌کند.

بر این اساس مباحث مطرح شده برای نظام بانکی کشور قابلیت کاربرد دارد. در نهایت، این پژوهش در کنار مباحث نظری قابل طرح در حوزه پول و بانکداری اسلامی، به ابعاد کاربردی و عملیاتی آن‌ها نیز می‌پردازد.

معرفی فصل‌های کتاب

هر ۱۰ فصل کتاب از مقدمه، اهداف فصل، زیر مجموعه‌های فصل، سؤالات، جمع‌بندی و نتیجه‌گیری و معرفی منابع جهت مطالعه بیشتر تشکیل شده است.

فصل اول: ماهیت و کارکردهای پول در اقتصاد متعارف

فصل دوم: ماهیت، تاریخچه و نظریه‌های بهره در اقتصاد متعارف

فصل سوم: ماهیت و کارکردهای پول در اقتصاد اسلامی و مقایسه تطبیقی ربا و بهره بانکی

فصل چهارم: تحلیل فقهی و احکام پول اعتباری

فصل پنجم: خلق پول و نظام ذخیره‌داری جزئی در بانکداری متعارف و تحلیل آن از منظر اسلامی

فصل ششم: جایگاه بانک در نظام مالی متعارف؛ با تأکید بر گونه‌شناسی بازار مالی و انواع بانک‌ها و مؤسسه‌های اعتباری غیر بانکی

فصل هفتم: ماهیت، کارکردها و عملیات بانکداری تجاری در اقتصاد متعارف

فصل هشتم: اصول ایجابی و سلبی بانکداری اسلامی؛ با تأکید بر قواعد فقهی

فصل نهم: بانکداری بدون ربای ایران؛ تحلیل قانون عملیات بانکی بدون ربا

فصل دهم: بانکداری اسلامی در سطح بین‌المللی

تألیفی جدید در حوزه «پول و بانکداری» با رویکرد فقهییادآوری می‌شود، چاپ دوم کتاب «پول و بانکداری با رویکرد اسلامی» به قلم دکتر سیدهادی عربی (دانشیاردانشگاه قم) و دکتر حسین میثمی (استادیار پژوهشکده پولی و بانکی) در تابستان ۱۳۹۷ توسط نشر پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در ۲۶۴ صفحه و به قیمت ۱۴۵۰۰۰ ریال چاپ و روانه بازار کتاب شده است.

علاقه‌مندان می‌توانند برای تهیه اثر در قم: ابتدای شهرک پردیسان، بلوار دانشگاه، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، تلفن: ۳۲۱۱۱۱۰۰−۰۲۵ و انتشارات ۳۲۱۱۱۳۰۰ و در تهران: خیابان انقلاب، بین وصال و قدس،کوی، پلاک ۴، تلفن: ۶۶۴۰۲۶۰۰ و یا به نمایندگی‌های فروش انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه مراجعه نمایند.

در بحث پیرامون این مطلب، شرکت کنید

اطلاعات مرتبط

local_offerسایر طبقه‌بندی‌ها: , , ,

پیشنهاد می‌کنیم این مطالب را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست