labelاندیشوران فقهی, تاریخ فقه و فقهاء, حکومت و قانون
commentبدون دیدگاه

حوزه دولتی نمی‌تواند رسالت دینی خود را اجرایی کند

اگر بودجه از دولت گرفته شود یا دولت و مسؤولان دولتی احاطه و اعمال قدرتی در حوزه داشته باشند به یقین تأثیرات منفی خواهد داشت، حوزه باید از هر باند و جناحی آزاد باشد، این بدان معنا نیست که حوزه وارد سیاست نشود بلکه حوزه باید مخ سیاست باشد اما حوزه نباید دنباله رو احزاب و گروه‌ها باشد.

اگر بودجه از دولت گرفته شود یا دولت و مسؤولان دولتی احاطه و اعمال قدرتی در حوزه داشته باشند به یقین تأثیرات منفی خواهد داشت، حوزه باید از هر باند و جناحی آزاد باشد، این بدان معنا نیست که حوزه وارد سیاست نشود بلکه حوزه باید مخ سیاست باشد اما حوزه نباید دنباله رو احزاب و گروه‌ها باشد.

به گزارش شبکه اجتهاد، آیت‌الله علی اکبر سیفی مازندرانی در آخرین جلسه درسی خود با اشاره به مقوله حوزه دولتی و غیر دولتی گفت: دولت‌ها در نظام جمهوری اسلامی گرایش‌های گوناگون دارند و دولت‌های سازندگی، اصلاح طلب، انقلابی و اعتدال سر کار آمدند.

وی افزود: دولت‌ها مختلف هستند و در این میان حوزه باید مستقل باشد چون می‌خواهد اقامه دین الهی کند، حوزه درصدد پرورش علمایی است که می‌خواهند زمام دین مردم را به دست بگیرند، حوزویان باید رسالتی که نبی مکرم اسلام دارد را انجام دهند.

استاد حوزه علمیه با بیان این اگر حوزه بخواهد از دولت‌ها بودجه بگیرد و خود را اداره کند مدیریت به دست دولت‌ها خواهد بود، اظهار داشت: در این صورت دولت‌ها فتیله را بالا و پایین می‌کنند و هرگاه کار به نفع آنها بود بودجه را زیاد خواهند کرد وگرنه برعکس عمل می‌کنند.

حوزه باید مراقب باشد که خود را بند به اخذ بودجه از دولت‌ها نکند

وی ادامه داد: مسؤولان و مدیران حوزه باید مراقب باشند که خود را بند به اخذ بودجه از دولت‌ها نکنند، مسأله ولی امر جدا است؛ او ولی امر شرعی و نائب امام عصر(عج) است و وظیفه دارد حوزه را حمایت مالی کند و حوزه موظف است که از او دریافت کند، این مسأله جدا است و حتی افتخار به شمار می‌رود چون در حقیقت کسی که مورد توجه ولی امر باشد یعنی در مسیر انقلاب و ارزش‌های نظام است؛ بنابراین این مشکلی ندارد بلکه مشکل دولتی بودن است.

سیفی مازندرانی ابراز داشت: اگر رئیس جمهوری، روحانی باشد وقتی زمام کار را در دست بگیرد خود را مجتهد بداند و بخواهد حوزه‌هایی با عده و عُده راه بیندازد، خیزش برای حوزه‌های متعدد بردارد و طلاب را جذب کند تأثیر خود را در ارگان‌ها و حوزه قم خواهد گذاشت و این کار مصداق ایجاد حوزه دولتی و گرایش حوزه به سوی دولتی شدن است.

وی عنوان کرد: در این صورت حوزه‌ها رنگ و بوی سیاسی بر اساس مذاق سیاسی دولت‌ها می‌گیرند، کسانی که بخواهند در این حوزه‌ها با بودجه‌های دولتی پرورش پیدا کنند تبعا هدف اصلی که رسالت پیامبر اسلام و ائمه طاهرین(ع) مبنی بر اقامه دین است را نمی‌توانند اجرایی کنند؛ البته بنده نمی‌گویم چنین چیزی وجود دارد.

استاد حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: این روش سبب تزکیه مردم نمی‌شود چون ممکن است در دولتی واقع شویم که مظاهر دین در آن انجام نشود آن زمان دیگر نمی‌توان کاری کرد و کار اثرگذاری انجام نمی‌شود، ممکن است دولتی رقص و اختلاط زن و مرد را مشکل نداند در حالی که خلاف شرع بین و مسلم اسلام است؛ ممکن است رئیس دولتی بگوید موسیقی انسان را به خدا نزدیک می‌کند و بخواهد این بدعت را به طلبه‌های خود تزریق کند و بخواهد این مسأله را پرورش دهد.

وی اضافه کرد: اگر بودجه از دولت گرفته شود یا دولت و مسؤولان دولتی احاطه و اعمال قدرتی در حوزه داشته باشند به یقین تأثیرات منفی خواهد داشت، حوزه باید از هر باند و جناحی آزاد باشد، این بدان معنا نیست که حوزه وارد سیاست نشود بلکه حوزه باید مخ سیاست باشد اما حوزه نباید دنباله رو احزاب و گروه‌ها باشد.

دولت جمهوری اسلامی تنها دولت حق در کره زمین است

سیفی مازندرانی با بیان این که دولت جمهوری اسلامی تنها دولت حق در کره زمین است، گفت: هیچ دولتی که متکفل پیاده کردن مکتب اهل بیت(ع) باشد در دنیا نداریم اما هر کدام از دولت‌ها گرایشاتی دارند و تبعا به هرکس که به روش آن‌ها گرایش داشته باشد توجه می‌کنند؛ اگر بنا شد حوزه علمیه قم بند به بودجه دولت باشد بند به گرایش‌ها خواهد شد.

وی افزود: برخی از این گرایش‌ها زاویه با شرع است، حوزه باید آزاد باشد و مر اسلام را نگاه کند، باید بر اساس کتاب، سنت و فتاوای فقها حوزه شکل گیرد، سلف صالح حوزه را شکل دادند و سالم به دست ما رساندند مبادا به گونه ای شود که با تأثیرپذیری از دولت‌ها به زمانی برسیم که از ارزش‌ها پاسداری نشود./ رسا

در بحث پیرامون این مطلب، شرکت کنید

اطلاعات مرتبط

people_altاشخاص مرتبط: سیفی مازندرانی علی اکبر
local_offerسایر طبقه‌بندی‌ها: ,

پیشنهاد می‌کنیم این مطالب را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست