labelاقتصاد و بازار, دیدگاه و گزارش
comment۱ دیدگاه

سال ۹۹ فصل جدید بانکداری بدون ربا؛ دغدغه علما درباره بانکداری برطرف می‌شود

همتی رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به مصوبه اخیر مجمع تشخیص از اجرای قانون بانکداری بدون ربا در سال آینده خبرداد و گفت: از ابتدای سال آینده سیستم امهال بانکی بر اساس نظر شورای فقهی بانک مرکزی و مصوبه شورای پول و اعتبار به گونه‌ای طراحی می‌شود که دغدغه علما درباره بانکداری اسلامی رفع شود.

به گزارش شبکه اجتهاد، ساعات پایانی چهارشنبه هفته گذشته بود که رسانه‌‌ها خبر از تصویب یک مصوبه مهم مجلس، در مجمع تشخیص مصلحت دادند. مصوبه‌ای که به حذف سود مرکب از جریمه‌‌های بانکی در سال‌‌های اخیر می‌انجامد.

در این باره، رئیس کل بانک مرکزی چند روز قبل که در جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید خراسان رضوی در مشهد حضور یافته بود، اظهار کرد: علمای عظام نگرانی و شبهاتی درباره نحوه محاسبه نرخ سود و جرایم و نحوه محاسبه سود در سود داشتند که «ربح مرکب» بیان می‌شد که در مصوبه اخیر تمام این ایرادها برطرف شده است.

بدین ترتیب و بر مبنای نظر شورای فقهی بانک مرکزی، تسهیلاتی که بازپرداخت آن معوق شود، نحوه محاسبه جرایم و سود در سود آن بر مبنای قانون بدون ربا و اصول شرعی پیش‌بینی شده، خواهد بود.

رئیس کل بانک مرکزی با بیان این که طبق نظر شورای فقهی بانک مرکزی و مصوبه شورای پول و اعتبار، مصوبه بانکداری اسلامی تصویب شد، گفت: قانون بانکداری بدون ربا از ابتدای سال آینده اجرایی می‌شود.

طبق این قانون سود واحدهای تولیدی باید به سپرده‌گذاران پرداخت شود و علاوه بر اصلاح ساختار بانک‌ها، ما را از شائبه ربوی بودن سود بانکی نیز نجات می‌دهد.

عبدالناصر همتی با اشاره به مشکلات بانک‌ها در گذشته، اظهار کرد: دریافت سود و نحوه محاسبه آن همیشه مورد انتقاد بوده است. اما با اجرای این قانون دیگر مشکلی نداریم و همه چیز شرعی خواهد بود.

رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: البته نحوه سپرده گذاری نیز بر این اساس تغییر می‌کند. چرا که نمی‌توان سود را تغییر داد اما سپرده‌گذاری را اصلاح نکرد. در این زمینه، بانک‌ها به‌دلیل داشتن سپرده‌گذاران بلندمدت ممکن است با مشکل مواجه شوند که لازم است سپرده‌گذاری‌های خود را اصلاح کنند.

در بحث پیرامون این مطلب، شرکت کنید

اطلاعات مرتبط

local_offerسایر طبقه‌بندی‌ها: ,

پیشنهاد می‌کنیم این مطالب را هم بخوانید

۱ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • رئیس کل بانک مرکزی هیچوقت نباید ازبانکداران ومدیران بانکی انتخاب شود چون همیشه سیاست هایشان به نفع سرمایه دارودلال وبنگاهای دلالی (بانکها)و..تنظیم واجراء میشود وهمیشه اکثرمردم عادی قریب به ۹۴درصد مردم ازاین سیاست گذاری هامتضرر میشوند.

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست