رئیس مؤسسه امام خمینی(ره) تأکید کرد: در رأس حکومت باید ولی فقیه باشد تا اسلام را بتواند در امور سیاسی هم پیاده کند، فقیهی که فقط عبایش را سر میکشد و زیارت عاشورا میخواند و به خانه میرود و بر میگردد به درد این کار نمیخورد.
به گزارش شبکه اجتهاد، آیتالله محمدتقی مصباح یزدی رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در دیدار جمعی از فرماندهان نیروی انتظامی که در سالن اجتماعات این مؤسسه برگزار شد، گفت: هدف از انقلاب اسلامی اجرای احکام اسلامی است از این رو قوانین مجلس باید به تأیید شورای نگهبان برسد تا مغایر با اسلام نبوده و در چارچوب احکام اسلامی باشد اما متأسفانه وقتی موقع عمل میشود انسانها میگویند که اسلام چه کاری به کارهای دنیوی دارد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که اطاعت از امر ولی فقیه بر اساس آیات و روایات لازم است، اظهار داشت: در این زمینه برخی میگویند مگر ولی فقیه کیست، ولی فقیه یک آخوند است و چه کسی گفته که باید دستور آن را عمل کنیم.
وی رکن و علت مشروعیت حکومت را ولایت فقیه دانست و ادامه داد: گاهی برخی میگویند نماز، روزه و عزاداری بله اما سود بانکی و شروط معاملات ربطی به دین ندارد و میگویند که آخوندها آن را درست کردند، وقتی ولی فقیه دستور میدهد میگویند که یک چیزی گفته و شاید اشتباه باشد، آیا چنین فکرهایی در جامعه وجود ندارد؟
آیتالله مصباح یزدی با بیان این که اصل چنین تفکری سکولاریسم نام دارد که به معنای جداکردن دین از کارها و زندگی است، ابراز داشت: این یعنی دین برای نماز و عبادت است اما بازار و مسائل دیگر زندگی ربطی به دین ندارد.
وی قائلان به دین، خداوند و قیامت را به دو دسته تقسیم و عنوان کرد: برخی میگویند دین تنها برای عبادت و مسجد است و امور دنیوی نیازی به دین ندارد حالا دختری هرگونه دوست دارد میتواند بگردد، معاملهای میکنند و میگویند همه دنیا اینگونه است، در حکومت باید اسلام رعایت شود میگویند در حکومت زرنگی و تدبیر میخواهد، به این طرز فکر در اصطلاح امروزی سکولاریسم میگویند.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: این فکر جدید هم نیست و از خیلی زمانهای پیش وجود داشته و قرآن کریم درباره آن صحبت کرده است، شعیب پیامبر به مردم میگوید در کسب و کار رعایت انصاف و عدالت داشته باشید و کم فروشی نکنید اما مردم به او گفتند که تو نمازت را بخوان و نماز تو چه کاری به کم فروشی ما دارد.
وی اضافه کرد: این جریان تا نفخ صور هم ادامه دارد، امروز چند درصد هستند که مسائل معاملات ربوی را درست یاد بگیرند و سعی کنند مبتلا به معامله ربوی نشوند، پس از این که دین مورد قبول واقع شد برخی حوزه دین را از حوزه مسائل اجتماعی جدا کردند.
آیتالله مصباح یزدی با بیان این که متأسفانه سیاست، تجارت، اقتصاد و صنعت را جزو دین نمیدانند، گفت: مهم ترین مسأله این است که میگویند سیاست ربطی به دین ندارد و وقتی بحث ارتباط با آمریکا میشود میگویند به دین ارتباط ندارد بلکه باید ببینیم مصلحت کار چیست.
وی افزود: امروز ریشه مفاسد اجتماعی در این است که حوزه دین را از حوزه دنیا جدا شده و میگویند این مسائل ربطی به دین ندارد، تا به ولی فقیه میرسد میگویند مردم رأی میدهند و رئیس جمهور را تعیین میکنند ولی فقیه چه صیغهای است، این را آخوندها به نفع خود درست کردند وگرنه دین به سیاست، تنظیم امور اجتماعی و روابط بین الملل کاری ندارد؛ این مسأله باید برای یک بار حل شود که آیا دین شامل همه امور میشود یا خیر.
رئیس مؤسسه امام خمینی(ره) با بیان این که اگر در همه موارد باید از دین پیروی کنیم در رأس کار باید کسی باشد که دین را در همه ابعاد بشناسد، ابراز داشت: در رأس حکومت باید ولی فقیه باشد تا اسلام را بتواند در امور سیاسی هم پیاده کند، فقیهی که فقط عبایش را سر میکشد و زیارت عاشورا میخواند و به خانه میرود و بر میگردد به درد این کار نمیخورد.
وی عنوان کرد: اگر میخواهیم دین بگوید که با آمریکا چگونه رفتار کنیم باید کسی که دین را در بعد سیاسی و بین المللی آن خوب درک کرده، در راس کار باشد؛ یکی از شرایط ولی فقیه این است که بتواند مدیریت جامعه را از دیدگاه اسلام حل کند، مسأله اصلی انقلاب، حیات، زندگی و سعادت آخرت ما این است که این موضوع حل شود.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: این مسأله را هنوز حل نکردیم به همین دلیل وقتی مسألهای پیش میآید میگویند اختلاف سلیقه و نظر است، به این رأی بدهیم یا آن میگویند چه فرقی میکند آدم نسبت به همه باید محبت داشته باشد.
وی اضافه کرد: وظیفه دینی را در مد وَلاَ الضَّالِّین، سینه زنی و گریه کردن خلاصه میکنند حال چه کسی رئیس جمهور میشود و آمریکا چه میگوید به کسی ربطی ندارد، این تفکر خطری است که آینده انقلاب و اسلام را در جهان تهدید میکند.
آیتالله مصباح یزدی با بیان این که امروز تنها کشوری که خود را مقید به عمل به احکام اسلامی میداند ایران است، گفت: کجا دیگر چنین چیزی وجود دارد، اگر اسلام در ایران شکست بخورد دیگر در کجا به آن عمل میشود، ما مسؤولیت داریم؛ صدها هزار شهید دادیم تا این نظام برقرار شد.
بنابرگزارش رسا، این استاد مطرح حوزه در پایان خاطرنشان کرد: ما مسؤول هستیم که این دستاورد را حفظ کنیم، آنچه که شهدا به دست ما دادند باید نگه داریم، اگه کوتاهی شود به صدها هزار شهید خیانت شده است، به برکت خون شهیدان است که عزت و استقلال داریم البته اگر قدرش را بدانیم و به آسانی از دست ندهیم.