شبکه اجتهاد: بیت کوین محبوب ترین ارز دیجیتالی دنیا به شمار میرود که حتی با عرضه بیش از ۱۴۰ ارز رمزنگاری شده در سراسر دنیا همچنان بیش از ۵۰ درصد سهم بازار رمز ارزها را به خود اختصاص داده و بیشترین ارزش را در میان پولهای دیجیتالی دارد؛ در حقیقت استقبال گسترده از بیت کوین باعث شده تا ارزش آن افزایش پیدا کند و در سراسر جهان در میان صرافان و سرمایه گذاران بهترین گزینه باشد.
ارزهای رمزنگار که هر روز به محبوبیت آنها افزوده میشود، در کنار ویژگیهای مثبت در زمینه سرمایه گذاری و رفع محدودیتها البته مشکلات زیادی در زمینه زیست محیطی، ریسک سرمایه گذاری و حتی ایجاد سودجویی برخی افراد ایجاد کردهاند که باعث شده تا رگولاتورهای بانکی و مالی نسبت به آنها سکوت کنند، یا با ممنوع اعلام کردن این دسته از پولهای مجازی به دنبال شناخت بیشتر به منظور ارائه یک ارز ملی مجازی واحد با قابلیتهای بین المللی بروند.
ارزهای رمزینه در ایران با وجود فعالیت در فضای خاکستری و سکوت رگولاتور بانکی تا روز گذشته، توانستهاند محبوبیت بالایی کسب کنند تا جایی که به گفته پورابراهیمی، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی معامله پولهای رمزینه در یک سال اخیر توسط مردم باعث شده تا ارز از کشور خارج شود.
در دنیا بیش از ۱.۶ میلیارد مسلمان زندگی میکنند و مسائل فقهی اسلام تاثیر مستقیمی بر روی زندگی این جامعه بزرگ دارد. به منظور بررسی وضعیت حلال یا حرام بودن بیت کوین و ارزهای رمزینه باید به تعریف پول از منظر اسلام توجه داشت.
بر اساس احکام اسلامی کالاهای اصلی و حقیقی میتوانند به عنوان پول استفاده شوند و تنها باید دارای پشتوانهای حقیقی باشند؛ در واقع ضرورتی وجود ندارد که پول صرفا سکه، کاغذ یا به صورت دیجیتال باشد.
حجتالاسلام سیدعباس موسویان، عضو شورای فقهی بانک مرکزی و نظریهپرداز بانکداری اسلامی درباره تعریف اسلام از پول به ایبنِا گفت: در اسلام صرفا کالاهای حقیقی از جمله طلا یا سکه طلا، نقره یا سکه نقره، برنج، خرما، گندم، جو و نمک به عنوان پول به رسمیت شناخته میشوند و اگر بخواهیم با این تعریف به بیت کوین یا نمونههای مشابه نگاه کنیم، بیت کوین به هیچ وجه کالا محسوب نمیشود چرا که دارای ارزش ذاتی و پشتوانه نیست.
با توجه به آیه قرآنی وَ لَنْ یَجْعَلَ اللَّهُ لِلْکافِرِینَ عَلَی الْمُؤْمِنِینَ سَبِیلًا به معنای «و خداوند هیچ گاه برای کافران نسبت به جامعه مومن و با ایمان راه تسلط باز نخواهد کرد»، باید گفت که بیت کوین یا ارزهایی مشابه که باعث میشود ثروت جامعه با ایمان و مسلمان به جیب کافران راهی شود و شرایط برای تسلط آنها در جامعه ایجاد کند یک روش مالی نامشروع و ناصحیح است.
مراجع تقلید درباره بیت کوین و ارزهای رمزینه چه میگویند؟
آیتالله مکارم شیرازی: معامله با بیت کوین و ارزهای رمزنگار به دلیل اینکه نسبت به آنها ابهامات زیادی مطرح میشود، اشکال دارد.
آیتالله شبیری زنجانی: در صورتی که استفاده از این ارزها خلاف قانون باشد و باعث ایجاد فساد اقتصادی باشد، هرگونه معامله با این ارزهای مجازی اشکال شرعی دارد.
آیتالله وحید خراسانی: معامله با پولهای مجازی باطل است.
آیتالله صافی گلپایگانی: معامله با پولهای دیجیتالی حرام است و به کل باطل است.
آیتالله نوری همدانی: ورود در معامله پولهای مجازی اشکال شرعی دارد.
آیتالله هاشمی شاهرودی: بر اساس ابهامات فروان در نوع معامله با ارزهای مجازی استفاده از این پول جایز نیست.
۱ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
بیت کوین به سادگی به دستور NSA امریکا بلوکه میشه و کل دارایی شما مسدود میشه.
ساده نباشید