labelاجتهاد و اصول فقه, دیدگاه و گزارش
commentبدون دیدگاه

کسانی که طعم دین و فقه را نچشیده‌اند!

فاضل لنکرانی: این همه آیات محکم برای لزوم امر به معروف و نهی از منکر در قرآن داریم، یعنی خدای تبارک و تعالی راضی به این است که احکام اسلامی پیاده نشود تا قیام حضرت حجت (عج)؟

به گزارش شبکه اجتهاد، آیت‌الله محمدجواد فاضل لنکرانی رییس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در درس خارج اصول که در مدرسه آیت‌الله گلپایگانی برگزار شد، با تبریک به مناسبت روز معلم به ویژگی‌های اخلاقی و سیره شهید مطهری اشاره کرد و اظهار داشت: مرحوم شهید مطهری از عمر خودش کمال استفاده را کرد یعنی وقتی در حوزه‌ علمیه قم بود، خودش را محصور به دروس حوزه و برنامه‌های حوزه نکرد و فراتر از آنچه که در حوزه موجود بود و در دوران خودش بود جلو رفت.

وی ادامه داد: این بسیار مسأله‌ مهمی است که یک طلبه بداند این سلاحی که در اختیارش قرار داده می‌شود چه مقدار قدرت دارد؟ علم سلاحی است که قدرتش ماورای زمان و مکان است، ماورای دوران خود انسان است و ما باید این جهت را توجه داشته باشیم.

قربانی کردن علم به پای مدارج و مناصب

آیت‌الله فاضل لنکرانی با بیان این‌که متأسفانه امروز یک بخشی از طلاب در حوزه به دنبال این هستند که امتحانی بدهند در مدارج قبول شوند، مدرکی بگیرند و به سراغ کارهای دیگر بروند و در یک جایی استخدام شوند، گفت: نه اینکه ما این را نفی کنیم، این هم تا یک حدی هم از جهت شخصی لازم است و هم برای مسئولیت‌های این نظام لازم است ولی قربانی کردن علم به پای مدارج و علم برای منصب یک امری است که بسیار خطای بزرگ و جفای بزرگی به علم است.

آیت‌الله فاضل لنکرانی با اشاره به این‌که این روزها از فضای مجازی، ایادی استکبار و عده‌ای از جهال به این روایت «کل رائهٍ قبل قیام الحجه فهو طاغوت» تمسک می‌کنند بر اینکه ذهن ما طلاب و حوزه و مردم را دور کنند، گفت: ما این همه آیات محکم در قرآن داریم برای لزوم امر به معروف و نهی از منکر، ما این همه احکام اسلامی داریم، یعنی خدای تبارک و تعالی راضی به این است که احکام اسلامی پیاده نشود تا قیام حضرت حجت (عج)؟ نماز لازم نیست، روزه لازم نیست، زکات لازم نیست؟ جهاد لازم نیست! اینها همه تعطیل؟ تا آن زمان، این روایات مربوط به اینست که اگر کسی مدعی مهدویت باشد و آن حضرت نیست، در بعد از غیبت صغری هم یک عده گوشه و کنار پیدا می‌شدند که ما همان هستیم که پیامبر بشارت داده، مربوط به اینهاست نه به اینکه بخواهد نفی حکومت اسلامی کند! اصلاً اگر کسی بخواهد به این روایات تمسک کند نه طعم دین را چشیده و نه طعم فقه را.

انقلابی یعنی کسی که معتقد به ضرورت تشکیل حکومت اسلامی باشد

وی تأکید کرد: انقلابی یعنی کسی که معتقد به ضرورت تشکیل حکومت اسلامی باشد و باید این فکر همیشه در او بوده باشد، اگر یک کسی یک وقتی منکر بوده بگوید حالا من موافقم، باز ما نمی‌توانیم اعتماد کنیم، برویم سراغ شاگردان اصیل امام، مرحوم والد ما حتی در روزهای آخر فرمودند از آن لحظه‌ای که پشت سر امام قرار گرفتیم تا الآن یک آن در راه امام تردید نکردم! این خیلی حرف است.

استاد برجسته حوزه علمیه قم افزود: انقلابی، یعنی کسی که ولایت فقیه را آن طوری که امام می‌فرمود معتقد باشد، حالا گوشه و کنار یک کسی ولایت فقیه را طور دیگری تنظیم می‌کند و معنا می‌کند، متأسفانه در بعضی از مجموعه‌ها مشاهده می‌شود که فرمایشات رهبری تفسیر به رای می‌شود. یک کسی کم و زیادش می‌کند، نه ولایت فقیه آن طوری که امام در فرمایشاتش بیان کرد و عمل کرد، در کتاب‌های علمی و سخنرانی‌هایش وجود دارد، ولایت فقیه را قبول داشته باشد و نگوید ما در ایرانیم و در قم هستیم به ما چه مردم سوریه، فلسطین و یمن، هر جا دید که در مقابل اسلام توطئه می‌شود آرام ننشیند! اینها معیارهای انقلابی بودن است و ما امیدواریم در این روز معلم واقعاً این چهره و این جهت، این وجهه در کنار سایر مشخصاتی که هست، در کنار علم و تقوا و بصیرت و اخلاق و … که این هم از وجوه دیگر حوزه است این وجهه انقلابی هم انشاء الله باشد.

در بحث پیرامون این مطلب، شرکت کنید

اطلاعات مرتبط

people_altاشخاص مرتبط: فاضل لنکرانی, محمدجواد
local_offerسایر طبقه‌بندی‌ها: ,

پیشنهاد می‌کنیم این مطالب را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست