labelاجتهاد و اصول فقه
commentبدون دیدگاه

توصیه‌های آیت‌الله فیاض درباره حجاب و اهتمام کارگزاران دولت نسبت به مردم

آیت‌الله فیاض برای بهبود وضعیت حجاب توجه به سه نکته، استفاده مناسب از ظرفیت رسانه‌های گروهی، پرهیز از بکارگیری زور و اجبار در امر ترویج حجاب و بازگشت علما و وعاظ به جایگاه تاثیرگزار سابق خود در تربیت دینی جامعه و پایان دادن به میدان داری دیگر اصناف به جای عالمان در مجالس و مجامع دینی را متذکر شدند.

به گزارش شبکه اجتهاد، حسین جابری انصاری معاون عربی آفریقایی وزیر خارجه در صفحه شخصی خود گزارشی از دیدار هیئت ایرانی به ریاست آیت‌الله آملی لاریجانی با آیت الله اسحاق فیاض از مراجع نجف منتشر کرد. متن این یادداشت بدین شرح است:

آیت‌الله شیخ محمد اسحاق فیاض، از مراجع عظام تقلید، زاده سال هزار و سیصد و هشت شمسی در ولایت غزنی افغانستان، مقیم نجف اشرف از ۶۰ سال قبل تاکنون، از شاگردان و سرآمدان حوزه درس مرحوم آیت‌الله سید ابوالقاسم خوئی است.

آیت‌الله فیاض (زاده افغانستان) و حضرات آیات شیخ بشیر نجفی (زاده پاکستان) و سید محمد سعید حکیم (زاده عراق)، سه مرجع تقلید مقیم نجف هستند که در حال حاضر پس از آیت‌الله سید علی حسینی سیستانی (زاده ایران)، بزرگترین علمای نجف اشرف و در کنار ایشان نمایندگان نمادین جغرافیای عمده تشیع [ایران، عراق، افغانستان، پاکستان] در حوزه علمیه نجف محسوب می‌شوند.

چهارشنبه دوازدهم آبان نود و پنج این توفیق را داشتم که در معیت آیت‌الله آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه و هیات عالی قضائی جمهوری اسلامی برای نخستین بار با ایشان دیدار کنم.

آیت الله فیاض

آیت‌الله فیاض در سخنان کوتاه و صمیمی خود در این دیدار با اشاره به مشکل بی حجابی و بدحجابی در ایران و گسترش فرهنگ حجاب در بسیاری از کشورهای اسلامی، برای بهبود وضعیت حجاب توجه به سه نکته را مورد تاکید قرار داد، اول استفاده مناسب از ظرفیت رادیو تلویزیون و رسانه‌های گروهی برای ترویج حجاب، دوم پرهیز از بکارگیری زور و اجبار در امر ترویج حجاب که موثر نیست. سوم بازگشت علما و وعاظ به جایگاه تاثیرگزار سابق خود در تربیت دینی جامعه و پایان دادن به میدان داری دیگر اصناف به جای عالمان در مجالس و مجامع دینی.

آیت‌الله همچنین با تاکید بر اینکه اسلام و تشیع دین و مذهب اعتدال است، رفتار همراه با اعتدال و تساهل کارگزاران دولت با مردم را ضروری و مقتضای عدالت و طریقه درست حکومت داری دانست و افزود: اهتمام کارگزاران دولت نسبت به مردم، اعتماد آنان به حکومت را تقویت کرده و موجب بقا و استقرار حکومتها می‌شود.

ایشان افزود: ما پیرو پیامبر اکرم و ائمه اطهار هستیم. نبی اکرم اسلام با مردم چگونه رفتار می‌کرد که خداوند فرمود “انک لعلی خلق عظیم”، این برای ما درس است. علی علیه‌السلام با اینکه حق خلافتش را گرفتند و حریم خانواده اش را نقض کردند معذلک با دشمنان خود با اعتدال رفتار می‌کرد. با مردم باید با روی باز برخورد کرد. به هر کس فحش بدهید فحش می دهد، بد برخورد کنید بد برخورد می کند. اگر با اخلاق خوب رفتار کنیم مردم هم رفتار خوب خواهند داشت. این قاعده هم درباره رفتار دولتها و مردم صدق می‌کند، هم درباره رفتار مردم با هم فرقی نمی‌کند. جلب محبت مردم مهم است.

خداوند را بر توفیق این دیدار شکرگزارم. آیت‌الله فیاض را عالمی آگاه و همچون دیگر همگنان خود از علمای ابرار در تاریخ اسلام و تشیع، ساده و بی تکلف و بدور از خودنمایی و کبر و غرور یافتم. از خداوند متعال برای حضرتشان طول عمر با عزت و برکت و توفیق خدمت بیشتر به اسلام و تشیع طلب می‌کنم. نسیم آنلاین

در بحث پیرامون این مطلب، شرکت کنید

اطلاعات مرتبط

people_altاشخاص مرتبط: فیاض محمد اسحاق
local_offerسایر طبقه‌بندی‌ها: , , ,

پیشنهاد می‌کنیم این مطالب را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست