labelاندیشوران فقهی, تاریخ فقه و فقهاء, فرهنگ و ارتباطات
commentبدون دیدگاه

تفکیک میان حوزه‌ قم و نجف نادرست است

نماینده آیت‌الله سیستانی تصریح کرد: حوزه‌های علمیه قم و نجف هر دو مکمل هم می‌باشند و تفکیک میان این دو، نادرست است چرا که هدف یکی است و تمام مراکز دینی و مذهبی باید برای تحقق اهداف عالیه اسلام و گسترش آن‌ها، پشت به پشت هم قرار گیرند.

به گزارش شبکه اجتهاد، حجت‌الاسلام و المسلمین سید جواد شهرستانی نماینده آیت‌الله العظمی سیستانی، طی دیداری که با مسئولان عراقی مؤسسه علوم قرآنی اسراء نجف داشت، به گفتگو با آنها پرداخته و با تبیین نقش دشمن در جلوگیری از پیشرفت مسلمانان، خاطر نشان ساخت: دشمن به منظور سرکوب تفکرات مسلمانان، هیچ گاه دست از کار شبانه روزی برنخواهد داشت.

نماینده آیت‌الله سیستانی در قم، گفت: رسالت ما برای صدور انقلاب اسلامی، باید بر گسترش تفکر اهل بیت (ع) و راه و رسم آن بزگواران متمرکزباشد.

وی با اشاره به نقش تعیین کننده حوزه‌های علمیه قم و نجف در پیشبرد این رسالت، اظهارداشت: حوزه‌های علمیه قم و نجف هر دو مکمل هم می‌باشند و تفکیک میان این دو، نادرست است چرا که هدف یکی است.

شهرستانی تصریح کرد: در واقع تمام مراکز دینی و مذهبی باید برای تحقق اهداف عالیه اسلام و گسترش آن‌ها، پشت به پشت هم قرار گیرند به این دلیل که اسلام دین واحدی است که تمام این مراکز در راستای آن فعالیت می‌کنند.

مدیر مدرسه علمیه آل البیت(ع) خاطر نشان ساخت: متأسفانه اخلاق غیراسلامی که امروزه در میان مسلمانان رواج پیدا کرده و از روند حرکت روبه رشد مسلمانان جلوگیری می‌کند، مسأله تخریب شخصیت‌ها است که مسلمانان در قبال یکدیگر به کار می‌گیرند.

وی افزود: با توجه به استعدادهای درخشان مسلمانان در همه زمینه‌های علمی از جمله فیزیک، شیمی، ریاضیات و… اگر این پدیده‌ها از بین برود شاهد شکوفایی تفکر اسلامی خواهیم بود.

نماینده آیت‌الله سیستانی گفت: مرجعیت عراق نیز با توجه به اینکه توانایی انجام هرکاری در ذات جوانان عراقی نهفته است، فتوای جهاد را صادر کرد که این به قدرت نظامی صرف محدود نبوده و همه توانایی‌ها را شامل می‌شود.

شهرستانی با بیان اینکه خلاقیت جوانان مسلمان غیرقابل انکار است، ابراز داشت: در واقع شعار ما می‌توانیم را می‌توان در پتانسیل‌های نهفته جوانان مسلمان دید.

خلاقیت جوانان اروپایی با نمونه اسلامی آن قابل مقایسه نیست

وی در ادامه افزود: یقینا خلاقیت جوانان اروپایی با نمونه اسلامی آن قابل مقایسه نیست و اگر اکنون شاهد پیشرفت‌های آنها هستیم، به دلیل حُسن مدیریت است نه مسئله دیگر.

نماینده آیت‌الله سیستانی تصریح کرد: درست است که خلاقیت در میان مسلمانان وجود دارد اما کارشکنی در کشورهای اسلامی نیز در مقیاس بسیار وسیعی، ریشه دوانده است.

شهرستانی اظهار داشت: مسئله دومی که این توانایی‌ها را به نابودی می‌کشاند، سوء مدیریتی است که جوامع اسلامی با آن دست و پنجه نرم می‌کند.

این شخصیت دینی خاطر نشان ساخت: برای نیل به هدف، مواجه شدن با سختی‌ها و مشکلات، امری طبیعی است و لیکن باید با قدرت در راستای رسیدن به مقصود تلاش کرد که اسلام نیازمند همین تلاش‌هاست چرا که حضرت علی (ع) نیز می‌فرماید: «من جدّ وجد».

وی با تاکید بر اهمیت مسئله اخلاص در حُسن مدیریت، گفت: اگر تلاش با خلوص نیت همراه باشد، آسودگی خاطر را در برخواهد داشت و رسیدن به هدف را نیز هموار خواهد کرد.

بنابر گزارش حوزه، در ادامه، هریک از شخصیت‌های عراقی به گفت وگو و تبادل نظر با ایشان پرداختند و نیز دکتر سید رزاق الموسوی مدیر مؤسسه علوم قرآنی إسراء در شهر مقدس نجف، ضمن شرح فعالیت‌های این مؤسسه در عراق، با قدردانی از سخنان انگیزه بخش شهرستانی ابراز داشت: سخنان حجت‌الاسلام و المسلمین شهرستانی، زمینه تلاش هرچه بیشتر مسئولان این مؤسسه در راستای رسیدن به اهداف اسلامی را ایجاد کرده و مایه انگیزش حضار شد که ما آنرا به فال نیک گرفته و سرلوحه فعالیت‌های خود قرار خواهیم داد.

در بحث پیرامون این مطلب، شرکت کنید

اطلاعات مرتبط

local_offerسایر طبقه‌بندی‌ها: , ,

پیشنهاد می‌کنیم این مطالب را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست