labelتازه‌های نشر, حکومت و قانون, مقاله
commentبدون دیدگاه

تحلیل فقهی شخصیت حقوقی

معرفی مقاله‌ای از دکتر محمدتقی فخلعی، محمدحسن حائری و محمدعلی قاسمی که در شماره ۹ مجله آموزه‌های فقه مدنی به چاپ رسیده و به بررسی شخصیت حقوقی می‌پردازد.

آموزه‌های فقه مدنی شماره 9تحلیل فقهی شخصیت حقوقی

نویسنده: فخلعی، محمد تقی؛ حائری، محمدحسن؛ قاسمی، محمدعلی
مجله: آموزه های فقه مدنی، بهار و تابستان ۱۳۹۳ – شماره ۹
زبان:زبان فارسی
موضوعات: شخصیت حقوقی، شخصیت حقیقی
[button color=”blue” size=”small” link=”http://www.noormags.ir/view/fa/articlepage/1042475/%d8%aa%d8%ad%d9%84%db%8c%d9%84-%d9%81%d9%82%d9%87%db%8c-%d8%b4%d8%ae%d8%b5%db%8c%d8%aa-%d8%ad%d9%82%d9%88%d9%82%db%8c” icon=”” target=”true”]مطالعه مقاله در پایگاه نورمگز[/button]

چکیده:

شخصیت حقوقی یکی از مهم ترین مفاهیم حقوقی است که گستره فراوانی در زندگی اجتماعی امروز دارد. با توجه به اینکه حق و تکلیف در فقه به مکلف نسبت داده شده و موضوع این دانش فعل مکلف است و از سوی دیگر در دوران معاصر، موضوعات غیر انسانی جایگاه ویژه ای یافته و برای آن ها نقشی همانند نقش انسان در بسیاری از حقوق و تکالیف در نظر گرفته شده است، این سوال مطرح می شود که آیا می توان موضوع فقه را تعمیم داد و شامل شخص حقوقی نیز دانست یا خیر؟ به طور ویژه، آیا مالکیت از ویژگی های شخص حقیقی است یا شخص حقوقی نیز می تواند مالک شود؟ به نظر می رسد شخص حقوقی نیز همانند شخص حقیقی می تواند موضوع حق و تکلیف قرار گیرد و دارای اهلیتی همانند اهلیت تملک باشد. ضمن اینکه شخص حقوقی در فقه نیز دارای سابقه است و بعضی از موضوعات فقهی همانند جهات عامه را می توان ذیل شخص حقوقی تحلیل کرد و ادله ای را برای صحت و وجود شخص حقوقی در فقه اقامه نمود.

در بحث پیرامون این مطلب، شرکت کنید

اطلاعات مرتبط

local_offerسایر طبقه‌بندی‌ها: , ,

پیشنهاد می‌کنیم این مطالب را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست