labelاقتصاد و بازار, تازه‌های نشر, مقاله
commentبدون دیدگاه

مسئولیت مدنی گیرندۀ مال در معرض فروش

معرفی مقاله‌ای از سام محمدی، محمدحسین نقی‌پور درزی با موضوع فروش مال در معرض فروش که در مجله آموزه‌های فقه مدنی شماره نهم منتشر شده است.

آموزه‌های فقه مدنی شماره 9مسئولیت مدنی گیرندۀ مال در معرض فروش

نویسنده: محمدی،سام؛ تقی‌پور درزی نقیبی، محمدحسین
مجله: آموزه های فقه مدنی، بهار و تابستان ۱۳۹۳ – شماره ۹
زبان:زبان فارسی
موضوعات: اقتصاد اسلامی، امانت، مسئولیت مدنی
[button color=”blue” size=”small” link=”http://www.noormags.ir/view/fa/articlepage/1042480/%d9%85%d8%b3%d8%a6%d9%88%d9%84%db%8c%d8%aa-%d9%85%d8%af%d9%86%db%8c-%da%af%db%8c%d8%b1%d9%86%d8%af%db%80-%d9%85%d8%a7%d9%84-%d8%af%d8%b1-%d9%85%d8%b9%d8%b1%d8%b6-%d9%81%d8%b1%d9%88%d8%b4″ icon=”” target=”true”]مطالعه مقاله در پایگاه نورمگز[/button]

چکیده:

به طور معمول، خریدار هنگام خرید از فروشنده درخواست تسلیم کالا را برای بررسی و معاینه می نماید تا در صورت پسندیدن آن را بخرد. در فقه از آن کالا تعبیر به «ماخوذ بالسوم» و یا «مقبوض بالسوم» می شود. آیا اگر کالای گرفته شده بدون تعدی یا تفریط گیرنده تلف یا معیوب گردد، آیا او مسئول است؟ در این جستار نشان داده می شود که به رغم نظریه مرسوم، مسئولیت گیرنده کالای در معرض فروش در برابر مالک قراردادی و از نوع تعهد به نتیجه است؛ یعنی گیرنده تعهد نموده است که کالای اخذشده یا ثمن آن را به مالک برگرداند. در غیر این صورت، در برابر مالک مسئول است و باید از عهده خسارات واردشده به صاحب مال ـ بر اثر تلف یا معیوب شدن کالاـ برآید، مگر اینکه قوه قاهره را اثبات کند.

در بحث پیرامون این مطلب، شرکت کنید

اطلاعات مرتبط

local_offerسایر طبقه‌بندی‌ها: ,

پیشنهاد می‌کنیم این مطالب را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست