labelاجتهاد و اصول فقه
commentبدون دیدگاه

نسبت به حدیث کم‌لطفی‌ شده است/ برگزاری همایش «واکاوی اصالت میراث حدیثی شیعه» در قم

رئیس هیأت‌مدیره موسسه امام هادی (ع) با بیان اینکه همایش «واکاوی اصالت میراث حدیثی شیعه» نهم اردیبهشت‌ برگزار می‌شود، با اشاره به کم‌لطفی‌هایی که به حدیث شده است گفت: برگزاری این همایش با هدف حفظ حدیث شیعه و تجلیل از جایگاه رفیع میراث شیعه یعنی احادیث نبوی برگزار می‌شود.

به گزارش شبکه اجتهاد، حجت‌‌الاسلام والمسلمین سیدمصطفی میرلوحی در نشست خبری همایش «واکاوی اصالت میراث حدیثی شیعه» که در دانشگاه امام صادق (ع) برگزار شد، با قرائت حدیث ثقلین اظهار کرد: بیشترین سفارش پیامبر (ص) در آخر عمر مبارکشان در خصوص قرآن و اهل بیت (ع) بوده است. قرآن نیز به تصریح خود پیامبر (ص) را مفسر و مبین قرآن معرفی می‌کند و براساس حدیث غدیر، امام علی (ع) و اهل بیت (ع) نیز مفسر قرآن هستند.

وی ادامه داد: اسلام بدون حدیث معنا ندارد و قرآن نیازمند مفسر است. در زمان حیات پیامبر (ص) ایشان خود مفسر بودند و پس از آن بزرگوار این وظیفه به عهده ائمه (ع) بود. از نظر حجیت فرمایشات قطعی ۱۴ معصوم (ع) برابر با قرآن است. ثبت روایات از زمان حیات پیامبر (ص) آغاز شد و هر آنچه از بیان چهار معصوم (ع) باشد برای ما حجت تلقی می‌شود. بر همین اساس شیعیان نسبت به جمع‌آوری احادیث اهتمام ویژه‌ای داشته‌اند و محصول آن کتب اربعه شیعه است.

رئیس هیأت مدیره موسسه امام هادی (ع) با بیان اینکه از زمان ائمه تاکنون تلاش‌های زیادی برای حفظ میراث حدیثی شده است، گفت: این تلاش‌ها در مقابل مخالفت‌ها و شکنجه‌ها بوده و این مسئله در شیعه و سنی بوده است. امروز یک موج روشنفکری می‌گوید وقتی قرآن و عقل هست چه نیازی به حدیث داریم. شهید مطهری نسبت به این جریان ابراز نگرانی می‌کرد و گروهی که بازگشت به قرآن را مطرح می‌کردند مانند فرقان و گروه‌های انحرافی در مقابل نظام جمهوری اسلامی دست به سلاح بردند و امثال شهید مطهری را ترور کردند.

میرلوحی در ادامه با بیان اینکه کسی با بازگشت به قرآن مخالف نیست، خاطرنشان کرد: مراد قرآن بدون مفسر نیست که معاویه هم منادی آن بود، بلکه مراد قرآنی است که با سنت و روایات تفسیر می‌شود. بر همین اساس موسسه امام هادی (ع) با همکاری شورای عالی حوزه علمیه، دانشگاه امام صادق (ع)، مرکز فقهی ائمه اطهار (ع)، انجمن فقه و حقوق حوزه علمیه، جامعه‌المصطفی العالمیه، صداوسیما، سازمان تبلیغات اسلامی، موسسه امام مهدی (عج) و بسیاری دیگر از موسسات این همایش علمی را برگزار می‌کنند.

عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق (ع) در ادامه با اعلام این خبر که همایش «واکاوی اصالت میراث حدیثی شیعه» یکشنبه آینده نهم اردیبهشت‌ماه در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) قم در بلوار سمیه برگزار می‌شود، گفت: آیت‌الله استادی سخنران مراسم افتتاحیه و حجت‌الاسلام والمسلمین احمد احمدی ریاست سازمان از دیگر سخنرانان این همایش هستند. در این نشست کتاب «اعتبارسنجی حدیث شیعه» نوشته سیدعلیرضا حسینی شیرازی از شاگردان آیت‌الله شبیری زنجانی رونمایی می‌شود.

میرلوحی با بیان اینکه حجج‌الاسلام علیدوست، مهدوی راد و مختاری از دیگر سخنرانان این همایش هستند، گفت: آیت‌الله اعرافی و حسینی بوشهری نیز از دیگر مهمانان این همایش هستند. هدف ما این است که حرکت حفظ حدیث شیعه و جایگاه رفیع میراث شیعه مورد تجلیل قرار بگیرد. در قرون گذشته نسبت به حدیث کم‌لطفی‌هایی شده است و دشمنان تلاش دارند احادیثی را وارد میراث ما بکنند که علما در جدایی سره از ناسره آن اهتمام ویژه‌ای داشتند اما متأسفانه حرکت‌های افراطی شده است و کسانی که با اصالت ولایت مخالف بودند احادیث را گاهی مورد خدشه قرار داده‌اند.

وی یادآور شد: برخی چنان با میراث حدیثی شیعه برخورد می‌کنند که انگار بخش اعظم احادیث ما مجعول و اسرائیلیات است. حوزه و دانشگاه استقبال بی‌نظیری از این همایش داشتند و این همایش می‌تواند زمینه آشنایی جوانان با کلام اهل بیت (ع) را فراهم کند. احادیث اهل بیت (ع) میراث نورانی هستند که باید حفظ شده و در زندگی، حوزه و دانشگاه و سایر امور زندگی مورد توجه قرار گیرند.

رئیس هیأت مدیره موسسه امام هادی (ع) با بیان اینکه در ترویج احادیث نبوی آثار هنری می‌تواند تأثیری عمیق داشته باشد، گفت: یک اثر هنرمند ممکن است بیشتر بازدید داشته باشد تا یک کتاب. ساخت انیمیشن برای کودکان برگرفته از احادیث نبوی نیز یکی دیگر از راه‌هایی است که می‌توانیم در جهت ترویج احادیث اهل بیت (ع) داشته باشیم. مفاهیم ذخایر حدیثی باید برای هنرمندان استخراج شود و به آن‌ها این مفاهیم را ارائه بدهیم. همان گونه که حوزه به دانشگاه وصل شد، حوزه به هنرمندان نیز باید وصل شود تا از این طریق بتوانیم به معرفی احادیث اهل بیت (ع) بپردازیم.

میرلوحی در ادامه افزود: تعداد مقالاتی که به این همایش ارسال شده در حدود ۱۲ مقاله است. برنامه‌ریزی مفصلی برای این همایش نشده است و این اولین قدم ما در راستای ترویج سخنان و احادیث اهل بیت (ع) است. ان‌شاءالله در سال‌های بعد زودتر برای دانشگاه‌ها و حوزه فراخوان می‌دهیم. در مجموع در این همایش ۱۲ مقاله به همراه کتاب ارائه می‌شود.

بنابر گزارش ایسنا، در پایان این نشست از پوستر همایش رونمایی شد.

در بحث پیرامون این مطلب، شرکت کنید

اطلاعات مرتبط

local_offerسایر طبقه‌بندی‌ها: ,

پیشنهاد می‌کنیم این مطالب را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست