پایگاه شورای عالی حوزه علمیه خراسان به آدرس http://www.shora-kh.com/home در دسترس عموم طلاب و مخاطبان قرار گرفت.
به گزارش شبکه اجتهاد، پایگاه شورای عالی حوزه علمیه خراسان به آدرس http://www.shora-kh.com/home در دسترس مخاطبان قرار دارد؛ در هنگام ورود به سایت تصویر نورانی قرآن به چشم میخورد و مخاطبین میتوانند با کلیک بر روی تصویر قرآن، از تفاسیر آیات فقهی توسط آیتالله محمد مروارید و حجتالاسلام محمد حسن ربانی بیرجندی، آیات سیاسی اجتماعی از آیتالله سید احمد علم الهدی، آیات اعتقادی از آیتالله سید جعفر سیدان و حججاسلام والمسلمین محمد حسن خزاعی و محمد حسن رستمی، آیات اخلاقی و تربیتی از آیتالله اشرفی شاهرودی و حجج اسلام والمسلمین حمید درایتی، محمد جواد نظافت، مهدی زمانی، سید محمود مرویان و آیتالله سید جعفر سیدان به همراه تفسیر ترتیبی از حجتالاسلام والمسلمین مهدی زمانی و ابراهیم رئیسی در کنار دیگر محتوای سودمند این سایت استفاده و بهره کافی ببرند.
در صفحه اصلی این سایت و در ادامه بخشها، ماموریت اعضای شورای عالی، وظایف و اختیارات اعضای این شورا، متن انتصاب اعضا، آیین نامهها و مصوبهها در دسترس قرار گرفته که توضیحات هر یک از بخشها در ذیل به تفصیل ارائه شده است.
آیین نامهها
مخاطبین این سایت در بخش آئین نامه میتوانند تا آئین نامه نشریات داخلی مدارس حوزه علمیه خراسان سطح یک و دو، آئین ناه برگزاری کرسیهای نظریه پردازی در حوزه علمیه خراسان، آئین نامه برنامه مقطع عمومی این حوزه، آئین نامه پذیرش و ساماندهی تدریس اساتید این حوزه، آئین نامه جذب و پذیرش داوطلبان تحصیل در مقطع عمومی این حوزه، آئین نامه و شرح وظائف کمیسیونهای شورای عالی و آئین نامه تلبس طلاب این حوزه را مشاهده کنند.
ماموریتهای اعضای شورای عالی حوزه علمیه خراسان
در بخش دیگری از سایت به حوزه وظایف و اختیارات اعضای شورای عالی اشاره و ۳۱ بند از مهمترین ماموریتها و رسالت آنان در حوزههای مختلف تدوین اسناد راهبردی، سیاست گذاریها در راستای ارتقا فعالیتهای علمی، سطح معنویات، جذب و احیای موقوفات حوزه، تامین شهریه طلاب و اتخاذ تصمیماتی در زمینه ساماندهی نظام پرداختها و … ارائه شده است.
متن انتصاب اعضای شورای عالی از سوی رهبر انقلاب
همچنین در این سایت متن انتصاب اعضای شورای عالی حوزه علمیه خراسان از سوی مقام معظم رهبری، حضرت آیتالله خامنه ای(حفظه الله) در موعد اسفندماه ۱۳۹۴ ارائه شده که در ذیل میآید:
بسماللهالرّحمنالرّحیم
حوزهی علمیه مشهد مقدس یکی از کهنترین و پربارترین مراکز علمی تشیع و مَهد پرورش بزرگان نامآور در دانشهای عقلی و نَقلیِ اسلامی در طول چندین قرن است. مجاورت بارگاه منور رضوی علیه آلاف التحیه مایهی جذب علمای برجستهئی از دیگر حوزههای علمیه نیز به این دیار علم و معنویت شده و در دورههای گوناگون به سرمایهی ارزشمند آن افزوده است. اکنون این حوزه با سوابق علمی و تاریخی و سیاسی کمنظیر، پس از پیروزی انقلاب اسلامی، گسترش کمّی و کیفیِ درخور توجّهی یافته و ظرفیت شایانی برای پرورش علماء و محققان اسلامی در رشتههای گوناگون پدید آورده است. شکوفائی این ظرفیت نیازمند مدیریتی جامع و پویا است، بدین لحاظ حضرات آیات و حجج اسلام آقایان حاج سید حسن مرتضوی، حاج شیخ رجبعلی رضازاده، حاج شیخ مهدی مروارید، نمایندهی اینجانب در استان، تولیت آستان قدس رضوی، حاج شیخ محمدباقر فرزانه، و حاج سیّد مصباح عاملی را به عضویت شورای عالی حوزه و جناب آقای فرزانه را به دبیری این شورا و جناب آقای عاملی را به مدیریت حوزه منصوب میکنم. انتظار میرود که این ترکیب کارآمد و کامل با برنامهی زماندار بتواند زمینهی بالندگی و ظهور دهها نظریهپرداز در هر یک از عرصههای مورد نیاز جامعهی اسلامی از جمله فقه و کلام و تفسیر و حدیث، و صدها پژوهشگر و نویسنده و سخنران و قاضی و دیگر متصدیان شئون علمی و اجتماعیِ اسلامی را فراهم سازد. لازم میدانم از زحمات و خدمات ارزشمند فقید سعید مرحوم حجهالاسلام والمسلمین آقای طبسی رضواناللهعلیه در این مسئولیت مهم یاد کرده و علو درجات ایشان را از خداوند متعال مسألت نمایم.
والسلام علیکم و رحمهالله
سیّد علی خامنهای ۱۸ اسفندماه ۱۳۹۴
نگاهی به اهداف و چشمانداز
آنچه خود را در ادامه سایت جلوه میدهد، تبیین اساسنامه، آینده پژوهی، حوزه پژوهی و چشمانداز شورای عالی حوزه علمیه خراسان است؛ در حقیقت این شورا گروه پژوهشی است که در دفتر طرح و برنامه دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه خراسان با هدف زمنیه سازی جهت مدیریت کلان، جامع و پویای شورای عالی شکل گرفته است و انجام مطالعات راهبردی، بررسی، رصد و دیده بانی روندهای مرتبط با حوزه و روحانیت که با هدف شناخت پیش دستانه آیندههای ممکن حوزههای علمیه صورت میگیرد از جمله اهداف آن ذکر شده است. از سوی دیگر این شورا به دنبال انجام مطالعات راهبردی در گذشته، حال و آینده حوزههای علمیه به دنبال شناخت و تبیین هر چه بهتر ضعفها، قوتها، تهدیدها و فرصتها در راستای ترسیم و اولویت بندی شبکه مسائل و موضوعات حوزه است و سند راهبردی تدوین شده نیز بالاترین سند در جهت دهی به حرکت رو به رشد میباشد که عملا افق حوزه علمیه خراسان را به عنوان دومین حوزه علمیه جهان تشیع تا سال ۱۴۱۴ ترسیم نموده است.
شورای تحول
در بخش دیگری از سایت به شورای تحول حوزه علمیه خراسان اشاره شده است؛ در حقیقت شورای تحول با تصویب شورای عالی حوزه علمیه خراسان در راستای تحول حوزه علمیه در اسفندماه سال ۱۳۹۵ آغاز به کار نموده و تا کنون نیز فعالیتهای خود را ادامه داده است؛ اعضای شورای تحول با حکم دبیر شورای عالی حوزه علمیه خراسان به مدت یکسال منصوب شدند که جلسات شورای تحول نیز هر ساله به طور مستمر در طی سال برگزار میشود و این شورا برای تحقق تحول در حوزه علمیه و هماهنگ شدن کمیسیونهای تخصصی دبیرخانه شورای عالی تشکیل میشود و اعضای آن نیز متشکل از رووسای کمیسیونهای تخصصی شورای عالی حوزه علمیه خراسان، دبیر شورا و همچنین مدیر حوزه علمیه آیتالله سید مصباح عاملی است.
معرفی اعضا و تبیین مصوبات کمیسیونهای مختلف شورای عالی حوزه علمیه خراسان
در بخش دیگری از سایت، اعضای کمیسیونهای مختلف آموزش، پژوهش، اجتماعی و سیاسی، فرهنگ و اخلاق، خدمات و معیشت، تبلیغ و کارگروه آمار به همراه دبیر و رئیس کمیسیون معرفی و اسامی آنان در این سایت ارائه شده است.
همچنین در ادامه مهمترین مصوبات هر یک از کمیسیونها ارائه شده و برای کمیسیون آموزش گزارشی از نظام جامع آموزش، مقطع عمومی، آئین نامه مقطع عمومی، آئین نامه پذیرش و تبیین رشتههای تخصصی ارائه شده است. همچنین برای کمیسیون فرهنگ و اخلاق ضمن ارائه سیاستهای کلان، آئین نامه، سند راهبردی، منشور اخلاقی، گزارشی از نشستهای اخلاقی و نیز کارگروههای تخصصی ارائه شده و دیگر کمیسیونها نیز در این سایت نیز گزارشی از مهمترین مصوبات خود را ارائه کردهاند.
اخبار و گزارشات تصویری
در بخش اخبار سایت دبیرخانه شورای عالی از دیدارها، نشستها، کارگروههای مختلف، تشکیل جلسات و کمیسیونها و برنامههای مختلف این شورا گزارشاتی ارائه و هر یک از این نشستها به تفکیک در معرض رصد و دید مخاطبان قرار دارد.
منشورات دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه خراسان
در بخش دیگری از سایت هر یک از تالیفات دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه خراسان ارائه شده که درآمدی بر تحول با اشارهای به محوریت حوزه شناسی و در راستای آشنایی طلاب و فضلا با خدمات بزرگی که حوزههای علمیه به جوامع اسلامی در طول سالیان سال ارائه داده و بزرگانی که تربیت کرده است از جمله این کتابهاست.
کتب دیگری که در سایت ارائه شده سند راهبردی اجتماعی و سیاسی حوزه علمیه خراسان است که شامل ۱۰ جلسه بحث و بررسی و مشاورههای متعدد با صاحبنظران، تدوین و ارائه گردیده و بناست تا با پیگیری و نظارت کمیسیون اجتماعی و سیاسی و بر اساس مأموریتها، سیاستها و راهبردهای یادشده، «برنامه سهساله اجتماعی و سیاسی حوزه علمیه خراسان» توسط معاونتهای مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان نیز طراحی و اجرا شود.
کتب دیگر معرفی شده نیز ماخذ شناسی توصیفی منادیان تحول از حضرات آیات سیدهادی میلانی، شیخ مجتبی قزوینی و شیخهاشم قزوینی میباشد که تالیف آن بر عهده دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه خراسان قرار داشته است.
راههای ارتباطی
بنابر گزارش جوزه، در بخش پایانی سایت نیز راههای ارتباطی در دسترس قرار گرفته و مخاطبین میتوانند تا از طریق شمارههای ۳۲۰۰۸۴۹۷ و ۳۲۰۰۸۱۱۸، کد پستی ۹۱۵۲۶۵۶۳۸۶، رایانامه shora@mailkh.com و یا آدرس مشهد مقدس، خیابان طبرسی، بلوار شارستان، خیابان شهید شوشتری ۷، جنب بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی به دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه خراسان مراجعه و با مسئولین مربوطه ارتباط برقرار کنند.