رئیس اتحادیه جهانی علمای مسلمان با اعتراض به سرکوب مسلمانان اویغور از سوی مقامات چین، تحریم کالاهای چینی در واکنش به این اقدام را خواستار شد.
به گزارش شبکه اجتهاد، به نقل از پایگاه خبری alyaoum۲۴.com، احمد الریسونی، رئیس اتحادیه جهانی علمای مسلمان درباره سیاستهای سرکوبگرانه دولت چین علیه اویغورها، اظهار کرد: مسلمانان اویغور در طول قرون متمادی مسلمان بودند و دولت و کشور مستقلی با نام ترکستان شرقی داشتند که در دهه چهل قرن بیستم این منطقه از سوی چین اشغال و نام «سینکیانگ» بر آن نهاده شد.
وی با بیان اینکه دولت چین به هر وسیلهای به دنبال محو هویت اسلامی اویغورهاست، گفت: دولت چین با برپایی اردوگاههای بازپروری اجباری و انتقال میلیونها مسلمان به این اردوگاهها تلاش میکند که هیچ اثری از فرهنگ، اعتقادات و زندگی اسلامی باقی نگذارد.
الریسونی با اشاره به اینکه در گفتوگو با شماری از جوانان اویغور، که خارج از چین زندگی میکنند، از مشکلات آنها آگاه شده است، همه آزادگان جهان را به حمایت از مسلمانان در این کشور فراخواند.
واکنش خطیب مسجدالاقصی
خبرگزاری آناتولی نیز گزارش داد، یوسف ابوسنینه، خطیب مسجدالاقصی در قدس اشغالی نیز دیروز، ششم دی ماه، در خطبه نماز جمعه، سیاست سرکوبگرانه دولت چین علیه مسلمانان اویغور در منطقه سین کیانگ را محکوم کرد و گفت: براداران ما در ترکستان شرقی مورد اذیت و شکنجه قرار گرفته و اجساد آنها سوزانده میشود.
همبستگی با اویغورها در غزه
از سوی دیگر، دهها فلسطینی در نوار غزه دیروز با حضور در تجمعی، که از سوی انجمن علمای فلسطین در مقابل مسجد «الکتیبه» غزه سازماندهی شده بود، با مسلمانان اویغور ابراز همبستگی کردند.
مروان أبوراس، رئیس انجمن علمای فلسطین، طی سخنانی در این تجمع اظهار کرد: سرکوب مسلمانان اویغور تعدی آشکار به سادهترین مبانی حقوق بشر و سرکوب حقوق دینی است.
حمایت اندونزیاییها
همچنین، هزاران نفر از شهروندان اندونزی به دعوت «جنبش جبهه دفاع از اسلام» دیروز پس از نماز جمعه در اعتراض به سیاستهای دولت چین علیه ترکهای اویغور مقابل سفارت چین در جاکارتا تجمع کردند. معترضان شعارهای «ما با اویغورها هستیم» و «نجات اویغورها» سر دادند و از دولت چین خواستند به آزار و شکنجه آنها پایان دهد.
یادآور میشود، بیش از یک میلیون مسلمان اویغور به اتهام «افراطگرایی دینی» در اردوگاههای بازپروری اجباری دولت چین در منطقه خودمختار ترکستان شرقی (سینکیانگ) بازداشت شدهاند. دولت چین همواره درخواست نمایندگان سازمانهای مردمنهاد، حقوق بشری و سازمان ملل متحد را برای سفر به منطقه و بررسی شرایط مسلمانان اویغور از نزدیک رد کرده است.
پکن در اکتبر ۲۰۱۸ به وجود پایگاههای نظامی سرّی در منطقه ترکستان شرقی، که در آن مسلمانان نگهداری میشوند، اعتراف کرد. چین در توجیه این سیاست خود ادعا کرد که این اقدامات برای مبارزه با تروریسم صورت میگیرد. همچنین، براساس دادههای سازمان عفو بینالملل، پارلمان اروپا و دیدبان حقوق بشر از سرنوشت بسیاری از روشنفکران، دانشمندان، ورزشکاران و هنرمندان اویغور، که در اردوگاههای اجباری چین به سر میبرند، اطلاعی در دست نیست./ خبرگزاری بینالمللی قرآن