labelدیدگاه و گزارش, عبادات و مناسک, مذاهب
commentبدون دیدگاه

فتوای دبیرکل اتحادیه علمای مسلمان درباره جواز ترک موقت حج و عمره

قره‌داغی، دبیرکل اتحادیه جهانی علمای مسلمان فتوای جواز تعطیلی موقت مناسک حج تمتع و عمره را صادر کرد.

به گزارش شبکه اجتهاد به نقل از «بخش عربی خبرگزاری آناتولی»، «علی قره‌داغی»، دبیرکل اتحادیه جهانی علمای مسلمان، یکشنبه ۱۱ اسفندماه، فتوا داد که به علت شیوع بیماری کرونا و امکان ابتلای حجاج به این بیماری و ازدحام جمعیت در مراسم حج، برگزار نشدن مراسم حج تمتع و عمره به صورت موقت جایز است.

قره‌داغی این فتوا را در ضمن فتوای مفصلی راجع به احکام مربوط به انتشار ویروس کرونا و چگونگی رفتار با این بیماری و با وجود تهدید زندگی بسیاری از مردم صادر کرد.

در فتوای قره‌داغی آمده است: بدیهی است که در زمان شیوع قطعی یا گمان شدید به شیوع یک بیماری همه‌گیر ـ که از طریق متخصصان اعلام می‌شود ـ بسیاری از حجاج یا برخی از آنها به دلیل ازدحام جمعیت به این بیماری مبتلا می‌شوند. بنابراین جلوگیری موقت از برگزاری عمره یا حج تمتع به میزانی که مفسده‌ای ایجاد نکند جایز است.

وی در فتوای خود افزوده است: فقها درباره جواز ترک حج تمتع در زمانی که ترس از سختی مسیر وجود داشته باشد اتفاق نظر دارند. حتی استطاعت برای ادای فریضه حج جز در صورت امنیت محقق نمی‌شود. به همین دلیل بیماری‌های همه‌گیر نیز یکی از عذرهای مباح برای ترک حج و عمره است، به شرطی که ترس از انتشار بیماری به سبب برگزاری حج و عمره غالب باشد.

قره‌داغی ادامه داده است: در صورتی که مراسم حج یا عمره برگزار شود، کشورهایی که این بیماری در آنها شیوع پیدا کرده است باید مردم خود را از بیم انتشار بیماری به سایر حجاج و عمره‌گزاران از ادای حج منع کنند.

یادآور می‌شود، پنجشنبه گذشته مقامات عربستان سعودی اعلام کردند که برای جلوگیری از رسیدن بیماری کرونا به داخل عربستان، ورود عمره‌گزاران به این کشور موقتاً به حالت تعلیق درآمده است. تعلیق برگزاری عمره تا ماه مبارک رمضان ادامه خواهد داشت.

براساس گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن، قره‌داغی درباره عدم برگزاری نماز جمعه نیز گفت: ترک نماز جمعه و جماعت در زمان شیوع بیماری‌ همه‌گیر جایز است زیرا بیم آن می‌رود که سایر مردم نیز مبتلا شوند، به شرط آنکه این ترس واقعاً وجود داشته باشد و صِرف توهم نباشد. بستن درهای مساجد جایز نیست، مگر اینکه بیماری شیوع پیدا کرده باشد و در صورت صدور دستورات حکومتی یا بهداشتی برای بسته شدن مدارس و دانشگاه‌ها، بسته شدن مساجد نیز جایز است.

ویروس کرونا نخستین‌بار در ۱۲ دسامبر ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین شیوع یافت و تاکنون بیش از ۶۰ کشور را درگیر کرده است. بر اساس آمارها تاکنون حدود ۸۹ هزار نفر به این بیماری مبتلا شده‌ و بیش از ۳ هزار نفر نیز جان خود را از دست داده‌اند.

در بحث پیرامون این مطلب، شرکت کنید

اطلاعات مرتبط

local_offerسایر طبقه‌بندی‌ها: , , ,

پیشنهاد می‌کنیم این مطالب را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست