labelدیدگاه و گزارش, عبادات و مناسک
commentبدون دیدگاه

هم‌اندیشی وجوه انجام مناسک حج در حالت اضطراری

در پی شیوع ویروس کرونا و به‌ منظور بررسی احتمالات مختلف در خصوص انجام مناسک حج در حالت اضطراری، نشستی با حضور نمایندگان دفاتر مراجع عظام تقلید و نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت در قم برگزار شد.

به گزارش شبکه اجتهاد، در پی شیوع ویروس کرونا، به ‌منظور بررسی احتمالات مختلف در خصوص انجام مناسک حج در حالت اضطراری، نشستی با حضور نمایندگان دفاتر مراجع عظام تقلید و نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت در قم برگزار شد.

در این نشست که نمایندگانی از دفاتر آیات عظام جوادی‌آملی، حائری، حکیم، سبحانی، سیستانی، شبیری‌زنجانی، صافی‌گلپایگانی، مکارم‌شیرازی، نوری‌همدانی و وحید خراسانی حضور داشتند، درباره وجوه مختلف فقهی برای انجام مناسک حج تمتع در شرایط فعلی تبادل‌نظر شد.

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب، سرپرست حجاج ایرانی در این نشست به بیان فعالیت‌ها و اقدامات فرهنگی و اجرایی حج ۹۹ پرداخت و گفت: نام‌نویسی از زائران کشورمان برای اعزام به حج تمتع از بهمن‌ماه سال گذشته آغاز و تاکنون حدود ۷۵ درصد ظرفیت کاروان‌ها تکمیل‌شده است.

وی افزود: در حال حاضر قراردادهای حج تمتع در حوزه‌های مختلف ازجمله مسکن، تغذیه، تدارکات، حمل‌ونقل و هواپیمایی منعقد شده است و آموزش زائران نیز به‌ صورت غیرحضوری و در فضای مجازی توسط معاونت فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری درحال انجام است، البته در برخی شهرهایی که در وضعیت سفید قرار دارند این دوره‌ها به‌ صورت حضوری هم برگزار می‌شود.

سرپرست حجاج ایرانی با اشاره به اینکه مدیران و روحانیون برای تشکیل کاروان‌ها معرفی‌شده‌اند، گفت: بیشتر کاروان‌ها شکل ‌گرفته‌اند و بقیه کاروان‌ها نیز در حال تکمیل سهمیه اختصاص‌ یافته هستند.

وی یادآور شد: پس از تکمیل ظرفیت و مشخص شدن تعداد زائران زن و مرد در کاروان‌ها، به‌ زودی معین و معینه‌ها نیز به کاروان‌ها معرفی خواهند شد، بنابراین سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری برای برگزاری حج تمتع و اعزام زائران مقدمات لازم را به‌ صورت مطلوب انجام داده‌اند.

نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت همچنین به شیوع ویروس کرونا در جهان اشاره کرد و گفت: با توجه به فراگیر شدن این ویروس و به‌ منظور حفظ جان زائران، احتمالات مختلف برای برگزاری حج تمتع ۹۹ متصور است که بعثه و سازمان متناسب با هر یک از احتمالات، برنامه‌ریزی‌ و پیش‌بینی کرده‌اند.

وی با بیان اینکه وزارت حج عربستان به‌ صورت قطعی هنوز برنامه رسمی خود را برای برگزاری حج تمتع اعلام نکرده است، تصریح کرد: از عربستان به‌صورت غیررسمی برخی برنامه‌ها برای برگزاری حج گزارش ‌شده است، اما این برنامه‌ها هنوز به‌ صورت رسمی به بعثه‌های حج کشورهای اسلامی منعکس و اعلام‌ نشده است.

نواب با بیان اینکه انجام مناسک حج در وضعیت عادی با وضعیت اضطراری متفاوت است، افزود: با توجه به شیوع ویروس کرونا، احتمال اعمال برخی محدودیت‌ها از طرف عربستان برای برگزاری مناسک حج در وضعیت اضطراری را باید در نظر گرفت، به همین منظور این جلسه هم‌اندیشی برگزار شد تا در زمینه مسائل پیش روی گفت‌وگو و تبادل‌نظر شود و تمهیداتی ازنظر کیفیت عمل به احکام شرعی از هم‌اینک مورد توجه مراجع عظام تقلید قرار گیرد. پایگاه اطلاع‌رسانی حج

در بحث پیرامون این مطلب، شرکت کنید

اطلاعات مرتبط

local_offerسایر طبقه‌بندی‌ها: , ,

پیشنهاد می‌کنیم این مطالب را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست